/*----END HEADER Floating----*/ /*----START HEADER Floating----*/
/*----END HEADER Floating----*/

Pidato Bahasa Sunda Memperingati Hari Ibu

Bagi adik-adik khususnya warga Jawa Barat  yang duduk di bangku SMP, SD, SMA yangs edang mencari contoh pidato bahasa sunda, atau siapapun anda baik itu pengurus organisasi, aktifis LSM, tokoh masyarakat, pegawai, pengusaha yang sedang mencari contoh pidato bahasa Sunda tentang memperingati hari Ibu, maka pada kesempatan kali ini Mamen berikan contoh pidato singkat Mieling hari Ibu dina bahasa sunda. Mudah-mudahan Mamen berharap bahwa contoh pidato dibawah ini bisa menjadi acuan untuk materi pidato yang akan anda bawakan di depan publik nantinya, yang mana anda tidak harus menyampaikan pidato ini saklek seperti yang tertera dibawah inim melainkan anda bisa memodifikasinya atau mengeditnya dengan bahasa Anda sendiri, dan sesuai dengan karakter/gaya anda ketika berbicara didepan publik. Sekali lagi ini dia contoh pidato bahasa sunda tentang memperingati hari Ibu yang mudahh-mudahan bermanfaat bagi Anda semua. Hayu urang ngamumule bahasa urang sadayana nyaeta bahasa sunda.

Assalamu'alaikum, Wr Wb
Ibu-ibu, saderek sadayana anu ku sim kuring dimulyakeun. Langkung tipayun mangga urang sami-sami manjatkeun pujisareng syukur ka hadirat Allah SWT, nu parantos ngalimpahkeun rahmatNa, sahingga dina dinteun ieu para Ibu sareng saderek sadayana parantod tiasa nyokongan waktos nunda mangsa tina kasibukan rumah tanggana kanggo ngahadiran pertemuan ieu.

Dina dinten ieu, tanggal 22 Desember ngarupikeun hiji dinten anu ngandung sajarah pikeun para wanita khususna kamu Ibu Indonesia. Ari lahirna hari Ibueta dina hakekatna sami sareng tujuan Sumpah Pemuda, nyaeta ngagalang persatuan jengg kesatuan Bangsa. Ku sabab kitu lahirna oge sababaraha bulan saparantos na lahirna sumpah pemuda, nyaeta tanggal 22 Desember 1928. Ku ayana kongres anu diayakeun dina tanggal 22 dugi ka 25 Desember 1928 di Yogyakarta, para wanita Indonesia ngagaduhan tekad ngahijikeun diri dina hiji wadah, dina harti hiji kasatuan anu bulued nyaeta warnita Indonesia. Anu mana samamehna masih paburencay dina kelompok masing-masing di saban daerah. Masalah eta anu ngarupakeun awal timbulna gagasan pamarentah pikeun netapkeun tanggal 22 Desember eta sebagi Hari Ibu.

Memang hari Ibu ieu ngagaduhan kacenderungan ngeunaaan masalah-masalah anu aya sangkut pautna sareng dunya kaibuan, dimana Ibu ngarupakeun ibu ti para putrana di lebet kulawarga sareng Ibu di kalangan masyarakatna. Dupi kawajiban ibu salaku di kulwargana, nyaeta ngagaduhan tanggung jawab pikeun nhadidik jeng ngabina para putrana sarta ngurus jeung ngatur rumah tanggana sangkan kahontal rumah tangga anu harmonis di lingkungan kulawargana.

Sajabi ti eta kawajiban Ibu sabagi Ibu ti masyarakatna, nyaeta ngabina, masihan pangarahan ka para remaja, sangkan henteu gampil lacandak arus kamorosotan moral anu mana dina saat ieu keur ngalanda para remaja dina umumna. Kalayan harepan sangkan engke maranehna tiasa jadi pribadi-pribadi anu tanggung jawab diwaktu nu bakal datang piekuen ngabela Bangsa katut nagarana.

Dina ngayakeun peringetan atawa mieling Hari Ibu ayeuna,  urang salaku kaum Ibu kacida pentingna pikeun ngilu ulubiung dinapangwangunan Nasional, sabagi pembina moral kader-kader tunas bangsa anu ngarupikeun generasi panerus jeung pewaris cita-cita luhur Proklamasi Kamerdekaan bangsa Indonesia. Kaum ibu sawadina usaha sakuat-kuatna pikeun jadi ibu pangwangunan, ngabina moral para remaja. Sakuduna jadi Ibu teladan picontoeun kaum kaum remaja dina nangtukeun nasib Bangsa jeng nagara anu saterasna.

Para saderek sadayana mung sakieu sambutan simkuring dina raraga mieling Hari Ibu, nu mudah-mudahan kaum ibu jadi peolopor dina sagala widang pangwangunan.

Wassalamu'alaikum Wr, Wb



0 Komentar :

Poskan Komentar

Copyright ©2014 Blog Mamen